Specialkost - hver sit behov

Er du interesseret i mad fra Det Gode Køkken, men har behov for lidt udover det sædvanlige? Så har vi også et tilbud til dig.

Sammen med dig og Visitationsenheden ved Holstebro Kommune, kan vi skræddersy et tilbud der dækker lige netop dit ernæringsbehov. Eksempelvis:

  • Diabeteskost
  • Fedtreducerede måltider
  • Tygge- og synkevenlig kost (dysfagi)
  • Små retter hvis appetitten er nedsat 

Kontakt os

Du kan høre mere om specialkost ved at kontakte os.

Det Gode Køkken telefon 9611 4150.

Visitationsenheden telefon 9611 4900.

Frugt og brød

Denne kostform er baseret på sygehuskosten. Helt kød fx oksesteg vil blive hakket, men farsretter fx frikadeller er helt almindelige. Denne kostform kan vælges med kartofler eller kartoffelmos.

Denne kostform er til dig, som godt kan spise farsretter, men har lidt vanskeligheder ved at tygge/synke hele stykker kød såsom oksesteg eller flæskesteg. Du kan selv vælge fra menu kataloget, eller vi kan bestille for dig.

Denne kostform er baseret på sygehuskosten. Alt kød hakkes uanset om det er steg eller farsretter. Grøntsager hakkes. Serveres med sovs og kartoffelmos. Du kan vælge fra menu kataloget eller vi kan bestille for dig.

Denne kostform er baseret på sygehuskosten. Blød og saftig konsistens, hvor alle ingredienser tilberedes, så de får en blød konsistens ved fx kogning, dampning og bagning. Der er ingen hårde stegeskorper og grøntsager kan moses med en gaffel. Der serveres kartoffelmos til blød kost. Supper og desserter vil ligeledes være med blød konsistens. Blød kost er en fastlagt menu i 4 ugers rul.

Blød og ensartet konsistens, der er helt uden klumper, kerner, trevler, skorper og skind. Alle råvarer er pureret inden tilberedning og danner en fast konsistens (lidt som æggestand). Kød og grøntsager er pureret og har gratin konsistens, dette serveres med vores gode sovs (uden klumper) og kartoffelmos. Gratin kost er en fastlagt menuplan.
Dysfagi supper er uden klumper. Vær opmærksom på at der måske skal anvendes fortykningsmiddel, for at få den rette konsistens. 
Dysfagi desserter er uden klumper.

Tyk, cremet, ensartet og sammenhængende konsistens. Ingredienser som enten er naturligt cremede eller pureres til cremet konsistens.

Portionerne er meget små, da denne kostform ofte anvendes til spisetræning eller til smagsoplevelser. Der skal altid suppleres med ernæringsdrikke eller sonde. Cremet kost er en fastlagt menuplan.

Til denne kostform kan vores dysfagi supper og dysfagi desserter ofte anvendes til fx frokost, mellemmåltider mm

Er du småtspisende eller har du haft et uplanlagt vægttab er der flere forskellige ting vi kan tilbyde.
Som kunde kan du uden beregning få proteinpulver, som hjælper til at bevare din muskelmasse. Vi tilbyder 1 pose med 15 gram proteinpulver pr hovedret du køber.
Du kan få gratis kostvejledning af vores ernæringsvejleder. Her får I en snak om hvad du spiser hele døgnet og tips til små justeringer, der kan gøre en stor forskel for dit helbred.

Vi tilbyder en fedtreduceret kostform (normalkost), da vi som standard laver mad efter sygehuskosten, som har et højere indhold af fedt og protein. Den fedtreduceret mad indeholder mindre fedt og flere grøntsager. Fedtreduceret anbefales til raske ældre med normal appetit, eller ønsker at tabe sig. Vi tilbyder både fedtreduceret i hovedretter og desserter. Denne kostform serveres både med kartofler og kartoffelmos. Fedtreduceret er en fastlagt menu i 4 ugers rul.

Vores diabetes diæt er baseret på sygehuskost, hvor desserterne er sødet med sødemiddel og indeholder ofte mindre fedt. Vores diabetes diæt har til formål at medvirke til stabile blodsukkerværdier så tæt på normalværdierne som muligt.